Да бе, да ги държа във вода за уста! Все пак потопих краката си – е, ефектът е поразителен, повече няма да се съмнявам!

0

Проблеми с краката  може да съсипят настроението на всеки за дълго време, носейки с нищо несравним дискомфорт! Неправилни обувки, лоша наследственост, нездравословен начин на живот и отслабена имунна система – основните причини за неприятни заболявания, които се отразяват на краката.

Събрахме за вас най-добрите начини да се справите с най-честите проблеми. Гъбички, врастнали нокти, мазоли и дори подагра – всички тези проблеми остават в миналото, просто трябва да се вземат подходящи мерки.

Болести на краката

Гъбички по краката
За да се отървете от упоритите гъбички, опитайте се да им направите баня с  вода за уста . Потопете ги в антисептичната течност и подръжте така 30 минути. След няколко процедури гадната болест ще изчезне!
крака
Деформирани пръсти на краката
Толко широко разпространеното в момента плоскостъпие, артрит и недостиг на калций в организма може да доведе до деформация на пръстите на краката. За да ги излекувате, правете гимнастика! Разтягайте ставите на пръстите на краката, като най-полезно да се прави тази процедура след баня или душ с топла вода.

Също много полезно за пръстите на краката, а и забавно е следното: повдигайте с пръстите на краката малки предмети от пода! Така ще насърчите здравето на ставите.
утайки

Мазоли
Обикновено мазолите са проблем на хората с прекомерно изпотяващи се крака. Мазането на проблемните зони на кожата със сух дезодорант помага – мазолите ще си отидат!
крак на изображението
Възпалени кокалчета на краката
Смесете сока на люта червена чушка с вазелин и нанесете върху възпалената кост. Докато пълното премахване на издутите кости ще помогне хирургията, и то не във всички случаи, това средство ще ви облекчи от възпаление и болка! Цялата тайна е в капсаицина: вещество със силен противовъзпалителен ефект, което се съдържа в лютите червени чушки.

През целия ден яжте повечко  джинджифил и куркума , подправките също могат да помогнат при справяне с възпалението.

кост на крака

Кокоши тръни и загрубяла кожа
Чудесен лек за кокошите тръни е суровият лук, маринован в ябълков оцет! Пригответе тази „храна“ за краката и наложете върху проблемните области.

Увийте краката си с приготвения компрес, сложете отгоре чорапи и редовно спете с магическия компрес, докато не паднат кокошите тръни. Кожата направо ще се трансформира!
крака

Болки в петите
Най-добре облекчава болката в петите ледът. Натъркайте със студен предмет крака или наложете лед върху засегнатия участък. Също така ефективно средство е разтягането на краката и дълъг масаж на петите.
шап
Подагра
Ако имате и най-малката следа от тази болест, е необходимо да изключите от менюто си всички сладости и да се откажете от захар. Веднага ще ви стане по-леко!

Препоръчваме също сутрин да пиете чаша вода с половин чаена лъжичка  сода за хляб . Този инструмент ще помогне за нормализиране на киселинно-алкалното равновесие в организма, ще успокои и болестните процеси.

ноктите на краката

Микоза на стъпалото
При микоза трябва да използвате чесън. Нарежете няколко скилидки чесън наполовина и поставете между пръстите на краката. Да, усещат се парене и неприятна миризма, но помага повече от който и да е мехлем за крака! Няма да остане и следа от неприятна миризма по краката и проблемна кожа там…
крака
Врастнали нокти
Използвайте мехлем с ментол за дезинфекция на врастналите нокти и кожата. Помнете: врастнали нокти не може да премахнете сами, необходимо е да отидете на лекар!
крака
Загрубяла кожа:
За да премахнете роговия слой на кожата с лекота, използвайте вана за крака с  водороден прекис . 4 супени лъжици пероксид разтворете в 1,5 литра вода. Дръжте стъпалата си в разтвора само 15 минути и ще видите колко по-добро е състоянието на кожата!

 

С помощта на пемза изтъркайте загрубелите области: перфектният резултат е гарантиран.
крака

Обувки
Непременно трябва да кажем нещо и за обувките. Неудобни, тесни, стягащи обувки, които причиняват болка – това е основна причина за заболявания на краката. Винаги купувайте удобни обувки, като внимателно ги мерите на крака, така тези досадни проблеми няма да съсипят живота ви!
крака

 

Share.