Спете на лявата страна: Тя може да промени живота Ви!

0

Лявата страна на тялото е доминираща лимфна страна, така че всяка болка в лявата страна на тялото е причинена от хронична блокада на лимфите , а ако пък чувствате проблеми в дясната страна на тялото, тогава причина за това е дисбаланса в черния дроб , който се намира от дясната страна .

Питали ли сте се защо болките Ви се случват само от едната страна на тялото? Освен това се наблюдава, че много хора имат и по-лош вид на едното око. Доктор Джон Джулиард твърди, че Аюрведа , която се практикува като форма на алтернативна медицина , има отговор.

Именно поради това, лявата страна на тялото е съвсем различна от дясната, а Аюрведа правилата изискват да спите на лявата страна , ако искате да имате по-добър и здрав организъм.  

За какво всъщност става дума? 

Според тази древна философия, лявата страна на тялото е доминираща лимфна страна. Поради това Аюрведа вярва, че всяка болка в лявата страна е причинена от хронична блокада на лимфите, а ако пък имате проблеми в дясната страна на тялото, тогава причина за това е дисбаланса в черния дроб, който се намира от дясната страна.

Защо трябва да спите на лявата страна?

Първо, защото лесно отстранявате отпадъците. Конкретно, както е обяснено в Аюрведа, тънкото черво изпуска отпадъци през илеоцекалната клапа , разположена от дясната страна, в началото на дебелото черво. Тя преминава през дясната страна на корема, където изпуска отпадъците в маркуча от лявата страна. Затова съня на лявата страна с тежестта си помага на тялото по-лесно да се освободи от отпадъка. Друга причина е сърцето. Именно със съня от лявата страна, този орган много по-малко се натоварва.

Почивката след хранене е задължителна

Според Аюрведа, почивката след хранене е задължителна и то, разбира се, от лявата страна. Докато хората смятат, че след хранене трябва да се спи около един час, в Аюрведа това означава сън от десет минути, което е достатъчно, за да се обработи яденето. Стомаха и панкреаса, които произвеждат храносмилателни ензими, са разположени от лявата страна. Така те са в нормално положение и добре си вършат работата. Така храната следва естествения си ход и продължава през стомаха, а ако лежите на дясната страна, въпреки всичката работа, те би трябвало да се противопоставят на гравитацията. Препоръчително е след хранене да се отпуснете за десет минути на лявата страна, така че останалата част от деня ще се чувствате свежи, а не сънливи и уморени.

Share.