БЪЛГАРИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! До 8 години затвор за насилената Мария, която уби Боньо Фаса

0

До 8 години затвор грозят насилената Мария, убила Боньо Фаса, пише „168 часа“

На 25 юли в опит да се защити ученичката наръга с джобно ножче в корема и слабините 62-годишния Богдан Динев, докато я изнасилвал в дома си.

Тя прерязала феморалната артерия на нападателя си. В такива случаи човек за 2-3 минути губи огромни количества кръв. Ударът бил фатален.

„Мария е добро момиче, съобразителна и мила. Не влиза в разпри с никого. За да убие изнасилвача си, той първи трябва да й е посегнал.“ Това казаха приятелки на 18-годишната Мария Гиздева, пожелали анонимност.

Пълна мистерия е как тя се озовала в дома на човек, известен с криминалните си прояви. Според адвоката й Валентин Димитров нападателят поканил Мария, за да й покаже снимка на дъщеря си. Родителите й твърдят, че малко преди инцидента дъщеря им споделила, че в заведението, където работи, идвал един добър дядо.

Мъжът е известен с прякора Боньо Фаса. Има богато криминално минало, лежал е над 26 години в затвора, 19 от тях – за посегателства над други момичета. Едното се свързало чрез фейсбук с адвоката на Мария Валентин Димитров.

„Тя ми писа, за да разкаже как мъжът я е насилил. За да се спаси от него, се хвърлила от четвъртия етаж – от 11 метра височина, цялата била потрошена. Най-вероятно е останала инвалид. С мен се свърза и мъж, който разкри, че през 90-те години Динев е бил ухапан от жена, която се опитал да изнасили. Тогава той
озверял и й извадил зъбите с клещи“, разказва Димитров.

Приятелките на Мария твърдят, че ученичката не е споделяла нищо за Динев. „Изобщо не сме говорили за този човек. Ние също не го познаваме, а и не бихме желали предвид неговото минало. Но тя е нежно момиче, което не би посегнало на някого. Със сигурност той я е предизвикал. Нея можеш да я видиш винаги с широка усмивка, готова да ти помогне, когато имаш нужда. Тя не е конфликтна личност.“

Share.