Арестуваха мексикански наркобос при среща с пластичен хирург

0

Срещата, насрочена в град Мексико, е позволила на разузнавателните служби да проследят Дявола и да го задържат в понеделник близо до столичното предградие Наукалпан, съобщи Националната комисия по сигурността.Заедно с него са арестувани още трима души, предадоха Франс прес и БТА.

28-годишният Давид Гарса Авила, познат още и с името Елиас Гарса Гарсия, е заподозрян, че ръководи Картела на Мексиканския залив.

Той е изминал хиляди километри, за да се подложи на пластична операция, която да попречи на разпознаването му, обясни пред АФП източник от комисията.

Ел Диабло е обвинен, че е ръководил транспорта, продажбата и разпространението на дрогата на картела, разкъсван от войните между наркотрафикантските организации.

Наркобосът е известен и със склонността си към насилие. Смята се, че той е поръчвал убийства в няколко мексикански града.

Това не е първият мексикански наркотрафикант, който се опитва да се скрие от полицията зад ново лице. През 1997 г. друг влиятелен наркобарон – Амадо Карильо Фуентес, почина при пластична операция в Мексико.
 
 

Share.