Взеха бебето на нехайната лекарка от Русе

0

Отнеха от майка му 9-месечното бебе, което беше заключено само в кола над половин час.
Този случай се разигра на централен паркинг в Русе, в разгара на жегите. Детето е било спасено благодарение на намесата на служители от паркинга и полицаи, които са разбили стъклото на колата, за да го извадят на въздух. Момченцето е отнето от майката за един месец, съобщава Нова телевизия.

Вчера следобед Таня Попова паркирала колата си в центъра на Русе. Оставила бебето си на задната седалка.

„Не съм безотговорна майка”, каза тя и обясни, че не е искала да буди детето си и не е искала да го води с нея в сградата на Здравната каса. Помолила охраната на паркинга да го наблюдава.

Температурата навън в този момент била около 30 градуса. А в затворената, оставена на слънце кола, бързо станало много по-горещо.

Димитринка Славова, служител на паркинга, обясни: „Вътре в колата бебето плачеше. Естествено, че ще се изплаша, то беше на слънце, цялото запотено и се обадих заради сигурността на бебето”.

Екипи на Спешна помощ и полицията разбиха прозореца и извадиха момченцето. То е откарано е в русенската болница и е в добро състояние.

Майката Таня е лекар. Има четири деца. По-големите са при баща си. По-малките са от друг мъж, с когото в момента води дела за бащинство. Ето защо тя подозира, че всичко е  нагласено.

Със случая вече се е заел отдел „Закрила на детето“. Детето е настанено в институция за един месец.

„През това време ще се извърши съответното проучване за предприемане на следващи действия”, обясни Цветелин Симеонов от дирекция „Социално подпомагане” в Русе.

От регистрите на „Спешна помощ” стана ясно, че преди месец и половина Таня отново оставила бебето си само в колата. Отново на платен паркинг.

Колегите ѝ от Лекарския съюз се заканиха, че ще искат отнемане на правото ѝ да практикува професията си.

Share.