Вижте какво решиха властите за майката, която заряза бебето си в колата!

0

9-месечното бебе, което беше оставено вчера от майка си повече от половин час само в заключен автомобил на паркинг в Русе, вече е настанено в приемно семейство.

Полиция и медицински екип на „Спешна помощ“ бяха вдигнати на крак, за да спасят бебето.
Реакцията на социалните служби беше изключителнобърза и категорична въпреки съпротивата на майката. 
„Майката първоначално не беше съгласна, но в последствие успяхме да я убедим, че действително трябва да преценим ситуацията, тъй като не й е за първи път, да преценим какви са възможностите й детето да бъде отново върнато в нейното семейство“, разказа пред БНР Ренета Йорданова от отдел „Закрила на детето“ в Русе.
Тя допълни, че социалните служби и в Две могили са ангажирани със случая.
Районният прокурор Яна Илиева заяви, че материалите по този случай ще бъдат приобщени към друга разработка, случила се само преди месец, когато отново тази майка е изоставила бебето, заключено в колата си.
Майката е личен лекар в Две могили и има общо 4 деца, като две живеят при баща си, едно е на седмична ясла, а тя отглежда само 9-месечното момченце.
Сигналът бе подаден към 15 часа вчера от граждани, уплашили се за плачещото дете, оставено в колата при над 33-градусова жега навън. Бебето бе откарано в болница, където е било прегледано. Междувременно майката пристигнала и обяснила, че оставила детето в колата, защото имала работа само за пет минути, която обаче се проточила. 

Share.