По 50 евро на кола с нелегални мигранти са взимали полицаите, обвинени в каналджийство

0

Продан Георгиев, Георги Жеков и Николай Григоров остават в ареста, а за Красимир Евтимов бе потвърдена мярката „домашен арест“. Според съда има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че четиримата са извършили престъпленията, в които са обвинени, а първоинстанционният съд е постановил основателно техните мерки. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи исканията за по- лека мярка за неотклонение на четиримата полицаи, обвинени в каналджийство и взимане на подкуп от трафиканти на хора. Той отхвърли възможността обвиняемите да се укрият, но посочи, че има реална опасност те да извършат ново престъпление, с оглед и високата степен на обществена опасност на действията, в които четиримата са обвинени.
 
В хода на заседанието стана ясно, че обвиняемите са взимали по 50 евро на кола с нелегални мигранти, като в престъпната група в последствие са били привлечени и други служители, които все още нямат повдигнати обвинения, предаде репортер на Фокус.
 
Прокурорът по делото Емил Галипонов изтъкна, че те са извършвали дейността си по изключително професионален начин, съвсем съзнателно, трайно и регулярно с цел финансово облагодетелстване. Защитникът на един от обвиняемите – Николай Григоров, адвокат Симитчийски посочи, че дори показанията на основния свидетел Ивайло Николов да са верни, то според прецизния им анализ ролите на обвиняемите биха изглеждали по друг начин, като те биха били помагачи на Николов, който трябва да бъде определен като ръководител на организираната престъпна група.
 
Съдът не взе под внимание и доводите на адвокат Йорданов, защитник на Георги Жеков, за когото се смята, че е ръководител на групата, според които от доказателствата и свидетелските показания не става ясно какви точно са били действията на четиримата, които са характеризирани като участие в организирана престъпна група.
 

Share.