ИЗВЪНРЕДНА ЧЕРНА ВЕСТ! Издъхна голяма българска политическа фигурна

0

Д-р Борис Джибров, дълги години шеф на Единния държавен протокол, е починал вчера на 83 години, съобщи за Епицентър. бг неговата дъщеря Александра.

„Излязох след обяд и като се върнах го намерих паднал пред банята.

Сигурно му е станало лошо. Това беше изненада за мен, защото той се чувстваше добре“, разказва Александра. Напоследък обаче баща ѝ много често сънувал майка ѝ и майка си. „След като майка ми почина, татко много се отпусна, мама просто си го повика“, казва дъщерята.

Поклонението пред тленните останки на д-р Джибров ще бъде в събота, от 11 часа в ритуална зала „Мемориум“, на ул. „Опорска река“ № 3, срещу входа на Централните софийски гробища.

Борис Джибров, известен като Човека протокол по времето на Тодор Живков, е роден в с. Брегово, Видинско, на 19 август 1933 г. 

Лекар, дипломат, професор, шеф на държавния ни протокол, в годините на демокрацията стана старши съветник в канцеларията на президента (1990-1991), президент на фирма САС от 1990 г., член на борда на директорите на Паркхотел „Москва“ (1990-1994), професор в УНСС от 1993 г. Независимо от агентурното си минало, което лъсна неотдавна, но не беше всъщност изненада, Джибров продължава явно или тайно да е търсен от ВИП персони за всевъзможни консултации.

Share.