Taurus 2×2: Руско чудовище на две колела, за което няма препятствия (СНИМКИ/ВИДЕО)

0

С големите си 25 цолови колела широки над 30 см и система с две задвижващи колела, този уникален и отличаващ се руски селскостопански мотоциклет може да премине през всякаква кал и киша. Taurus 2×2 е лек, опростен мотоциклет с две задвижващи колела, който се разглобява за минути и се побира в багажника на колата, ако имате достатъчно място за гумите.

Taurus не е красив или очарователен, изобщо. Но като странен земеделски мотоциклет има своето приложение. Компанията ще бъде щастлива да постави за двигател каквото искате, от препоръчвания Honda GX210 до ултра лекия мотор от дърворезачка, в зависимост от това, каква комбинация от възможности спрямо теглото е нужна.

Това е от значение, защото дори и с двигателя с 210 куб. см Taurus тежи само 82 кг, а с по-малък двигател теглото му може да се намали до 60 кг, което го прави сравнително лесен да бъде дори пренесен през всички препятствия, през които не може да премине с тези гигантски дебели гуми с размер 25×12.

Налягането в гумите трябва да е ниско, не повече от3 psi, тъй като е предназначен за изключително груб и кален терен и няма окачване на колелата.

Геометрията на твърдата предна вилка прави лесно прилагането на система за задвижването на двете колела, като верига задвижва предното колело, но на сайта на Taurus няма никакви подробности за това как тази система избира съотношението на мощността към предното и задното колело. Скоростната кутия е с две предавки, с които се достига максималната скорост от 35 км/ч.

Рамките за багаж отпред и отзад са удобни за превозване на товари, включително и на друг Taurus при необходимост. Поради ниското тегло на мотора и гумите с толкова много въздух в тях, Taurus може да бъде измит като поплува в реката.

Когато трябва да бъде прибран, мотора се разглобява за няколко минути на части, които се лесно може да бъдат прибрани в среден клас автомобил или джип. Колелата и предната билка се откачат и мотора е готов да бъде прибран в колата. Цената на Taurus е около 75.000 рубли или малко над $ 1.100.

Източник: Монитор

 
 

Share.